Νέα σειρά τηλεδιασκέψεων με θέμα “Πρακτική της Φιλοσοφίας”

Στη σειρά 12 εβδομαδιαίων τηλεδιασκέψεων με θέμα “Πρακτική της Φιλοσοφίας” που διοργανώνει ο Όμιλος Μελετών και ξεκινάει την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022 στις 8:00 μμ, εξετάζονται οι αρχές που διέπουν την ανθρώπινη φύση με τρόπο πρακτικό, έτσι που ο καθένας και η καθεμιά να μπορεί να τις ανακαλύψει στον εαυτό του/της. Επίσης οι αρχές που διέπουν τις σχέσεις των πολιτών μεταξύ τους στην κοινωνία και οι αρχές που διέπουν τις σχέσεις του ανθρώπου με το ευρύτερο περιβάλλον, ακολουθώντας μερικές από τις μεγαλύτερες φιλοσοφικές παραδόσεις, για καθοδήγηση και έμπνευση:

Τις βασικές αρχές του Advaita Vedanta της Βεδικής παράδοσης των Ινδιών, τους στοχασμούς των μεγάλων αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων (Σωκράτης, Πλάτωνας, Αριστοτέλης, Πλωτίνος, Επίκτητος κ.α.), τον Μαρσίλιο Φιτσίνο της Αναγέννησης, την “εσωτερική” διδασκαλία των Γκουρτζίεφ και Ουσπένσκι, αλλά και τη Χριστιανική παράδοση.

Οι τηλεδιασκέψεις αυτές αποτελούν μια εισαγωγή στην “πρακτική” φιλοσοφία. Ο στόχος είναι να διευρύνουμε τον τρόπο που σκεφτόμαστε και κοιτάζουμε τον κόσμο και τους εαυτούς μας, απολαμβάνοντας μεγαλύτερη ελευθερία και ευτυχία.

Η πρώτη τηλεδιάσκεψη την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου, είναι ελεύθερη για όλους.

Λόγω των μέτρων πρόληψης για την πανδημία COVID-19 και αυτός ο εισαγωγικός κύκλος συναντήσεων δεν θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία, αλλά απομακρυσμένα μέσω εφαρμογής τηλεδιασκέψεων. Έτσι όσοι ενδιαφέρονται θα μπορούν να παρακολουθήσουν ανεξαρτήτως γεωγραφικών περιορισμών, απ’ όλη τη χώρα ή ακόμη και από το εξωτερικό.

Για να δηλώσετε το ενδιαφέρον σας και να σας σταλούν λεπτομέρειες για τη συμμετοχή σας, θα πρέπει να συμπληρώσετε τα στοιχεία της φόρμας που θα βρείτε στο ακόλουθο link:

https://forms.gle/ffqjjCogWvrvCNNt7

Επίσης μπορείτε να δηλώσετε το ενδιαφέρον σας στη σελίδα μας στο Facebook:

https://fb.me/e/2eAouy1lN

2022-09-03T14:44:59+03:00