Νέα σειρά συναντήσεων “Πρακτικής” Φιλοσοφίας

Ποιος ή τι είμαι;

Είμαι μόνο το σώμα μου; Είμαι μόνο τα συναισθήματά μου; Οι βαθιά ριζωμένες πεποιθήσεις μου; Όλα αυτά μαζί; Μήπως τίποτα απ’ όλα αυτά;

Ποιος δεν έχει αναρωτηθεί κάποιες στιγμές στη ζωή του “ποιος είμαι;”, “γιατί βρίσκομαι εδώ;”

Στην ιστορία της ανθρωπότητας ερωτήματα σαν κι αυτά, οδήγησαν άντρες και γυναίκες στην αναζήτηση. Υπάρχουν τρόποι αντιμετώπισης τέτοιων ερωτημάτων, που μπορούν να βοηθήσουν τον καθένα ν’ απολαύσει μια ζωή πιο ελεύθερη, με λιγότερο άγχος και πιο χρήσιμη, για τον ίδιο και τους γύρω του.

Στη σειρά δώδεκα εβδομαδιαίων συναντήσεων με θέμα την “πρακτική” φιλοσοφία (“πρακτική” λόγω της άμεσης σχέσης με την καθημερινότητά μας), που διοργανώνει ο Όμιλος Μελετών και ξεκινάει την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018 στις 8:00 μμ, εξετάζονται μερικές από τις μεγαλύτερες φιλοσοφικές παραδόσεις, για καθοδήγηση και έμπνευση.

Οι συνατήσεις στηρίζονται στις βασικές αρχές του Advaita Vedanta της Βεδικής παράδοσης των Ινδιών, στους στοχασμούς των μεγάλων αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων (Σωκράτης, Πλάτωνας, Αριστοτέλης, Πλωτίνος, Επίκτητος κ.α.), στο Μαρσίλιο Φιτσίνο της Αναγέννησης, αλλά και στη Χριστιανική παράδοση.

Οι συναντήσεις αυτές αποτελούν μια εισαγωγή στην “πρακτική” φιλοσοφία. Ο στόχος είναι να διευρύνουμε τον τρόπο που σκεφτόμαστε και κοιτάζουμε τον κόσμο και τους εαυτούς μας, απολαμβάνοντας μεγαλύτερη ελευθερία και ευτυχία.

Η πρώτη συνάντηση είναι ανοικτή προς όλους.

2018-09-16T18:59:13+03:00