Νέα σειρά τηλεδιασκέψεων με θέμα “Πρακτική της Φιλοσοφίας”

Από πού έρχομαι; Πού πηγαίνω;

Τι είναι ο Κόσμος; Τι είμαι Εγώ;

Στην ιστορία της ανθρωπότητας ερωτήματα σαν κι αυτά, οδήγησαν άντρες και γυναίκες στην αναζήτηση. Υπάρχουν τρόποι αντιμετώπισης τέτοιων ερωτημάτων, που μπορούν να βοηθήσουν τον καθένα ν’ απολαύσει μια ζωή πιο ελεύθερη, με λιγότερο άγχος και πιο χρήσιμη, για τον ίδιο και τους γύρω του.

Στη σειρά δώδεκα εβδομαδιαίων τηλεδιασκέψεων με θέμα “Πρακτική της Φιλοσοφίας” (“πρακτική” λόγω της άμεσης σχέσης με την καθημερινότητά μας), που διοργανώνει ο Όμιλος Μελετών, η οποία ξεκινάει την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021 στις 8:00 μμ, εξετάζονται μερικές από τις μεγαλύτερες φιλοσοφικές παραδόσεις, για καθοδήγηση και έμπνευση:

Οι βασικές αρχές του Advaita Vedanta της Βεδικής παράδοσης των Ινδιών, οι στοχασμοί των μεγάλων αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων (Σωκράτης, Πλάτωνας, Αριστοτέλης, Πλωτίνος, Επίκτητος κ.α.), ο Μαρσίλιο Φιτσίνο της Αναγέννησης, η “εσωτερική” διδασκαλία των Γκουρτζίεφ και Ουσπένσκι, αλλά και η Χριστιανική παράδοση.

Οι τηλεδιασκέψεις αυτές αποτελούν μια εισαγωγή στην “πρακτική” φιλοσοφία. Ο στόχος είναι να διευρύνουμε τον τρόπο που σκεφτόμαστε και κοιτάζουμε τον κόσμο και τους εαυτούς μας, απολαμβάνοντας μεγαλύτερη ελευθερία και ευτυχία.

Οι δύο πρώτες τηλεδιασκέψεις είναι ελεύθερες για όλους.

Λόγω των μέτρων πρόληψης για την πανδημία COVID-19 αυτός ο εισαγωγικός κύκλος συναντήσεων δεν θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία, αλλά απομακρυσμένα μέσω εφαρμογής τηλεδιασκέψεων. Έτσι όσοι ενδιαφέρονται θα μπορούν να παρακολουθήσουν ανεξαρτήτως γεωγραφικών περιορισμών, απ’ όλη τη χώρα ή ακόμη και από το εξωτερικό.

Για να δηλώσετε το ενδιαφέρον σας και να σας σταλούν λεπτομέρειες για τη συμμετοχή σας θα πρέπει να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας στη φόρμα που θα βρείτε στο ακόλουθο link:

https://forms.gle/r7sUumXBsmFQc8Nu7

2021-09-18T20:16:24+03:00