“Φύση του χρόνου και άνθρωπος”

Ο ΟΜΙΛΟΣ ΜΕΛΕΤΩΝ διοργανώνει το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018 στις 6:30 μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου της Νέας Ιωνίας ανοιχτή ομιλία με θέμα:

“Φύση του χρόνου και άνθρωπος”

Την ομιλία θα δώσει ο δρ. Τακβόρ Σουκισιάν, Διευθυντής Ερευνών του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών.

O χρόνος είναι από τις πλέον οικείες έννοιες που χρησιμοποιούμε στην οργάνωση της σκέψης και της δράσης μας, συμμετέχει στην διαμόρφωση της ψυχολογίας μας, ταυτόχρονα όμως είναι από τις πλέον ασαφείς. Αν και είναι ελάχιστες οι περιπτώσεις στη καθημερινότητα που δεν υπάρχει εμπειρία ή συναίσθηση του χρόνου, υπάρχουν ορισμένα θεμελιώδη και, εν πολλοίς αναπάντητα, ερωτήματα που απασχολούν αιώνες τώρα τους επιστήμονες, φιλοσόφους και θεολόγους: Υπάρχει ο χρόνος; Αν υπάρχει τότε τι είναι; Ποια είναι η θέση του ανθρώπου στο χρόνο και η σχέση μαζί του; Τι σημαίνει παρελθόν και μέλλον; Τι είναι το παρόν; Πώς μπορεί να κατανοηθεί η ροή του χρόνου;

Στην ομιλία αυτή θα γίνει προσπάθεια προσέγγισης αυτών των ερωτημάτων, αντλώντας από την αρχαιοελληνική φιλοσοφική παράδοση, τη θεολογία και τη σύγχρονη επιστήμη.

Στην εκδήλωση θα ακουστεί μουσική:
πιάνο από τον κ. Χρήστο Ξενάκη & κλαρινέτο από την κα Μυρτώ Ιερωνυμίδου.

Ώρα έναρξης: 6:30 μ.μ. – διάρκεια ως τις 8:30 μ.μ. με μικρό ενδιάμεσο διάλειμμα.

Παρακαλούμε ελάτε εγκαίρως, λίγο πριν τις 6:30 μ.μ.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Το Συνεδριακό Κέντρο βρίσκεται στην οδό Πατριάρχου Ιωακείμ 4, πολύ κοντά στον σταθμό ΗΣΑΠ της Νέας Ιωνίας. Πίσω από το Συνεδριακό Κέντρο υπάρχει το δημοτικό ελεύθερο πάρκινγκ της Ν. Ιωνίας.

2018-09-16T18:44:58+03:00