“Νύχτα σπαρμένη μάγια”: Κοσμολογικές Απόψεις

Ο ΟΜΙΛΟΣ ΜΕΛΕΤΩΝ διοργανώνει το Σάββατο 12 Μαΐου 2018 στις 6:30 μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου της Νέας Ιωνίας ανοιχτή ομιλία με θέμα:

“Νύχτα σπαρμένη μάγια”
Κοσμολογικές Απόψεις

Την ομιλία θα δώσει ο δρ. Τακβόρ Σουκισιάν, Διευθυντής Ερευνών του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών.

Ο τρόπος δημιουργίας του Σύμπαντος ανέκαθεν αποτελούσε ένα από τα πιο επίμονα επιστημονικά ερωτηματικά και βαθύτερα φιλοσοφικά και θρησκευτικά μυστήρια. Από τους πανάρχαιους ύμνους της Βεδικής παράδοσης, μέχρι το Διαστημικό Τηλεσκόπιο Hubble, την κβαντομηχανική, τη γενική σχετικότητα και το μοντέλο της Μεγάλης Εκρηξης, κοινός πόθος και σκοπός των ανθρώπων ήταν και είναι η γνωριμία με τις πρωταρχές του Σύμπαντος.

Στην ομιλία αυτή θα γίνει μια παρουσίαση των σύγχρονων απόψεων και θεωριών σχετικά με τη δημιουργία του Σύμπαντος στα πλαίσια της επιστήμης της Κοσμολογίας. Θα παρουσιαστούν οι γνωστότερες σχετικές απόψεις, ενώ θα δοθούν και ορισμένα στοιχεία από τη Βεδική παράδοση που φαίνεται να συμβαδίζουν με ορισμένες από τις επικρατούσες σήμερα επιστημονικές θεωρίες.

Στην εκδήλωση θα ακουστεί μουσική:
πιάνο από τον κ. Χρήστο Ξενάκη, κλαρινέτο από την κα Μυρτώ Ιερωνυμίδου & βιολοντσέλο από τον κ. Γιάννη Μαλλιόπουλο.

Ώρα έναρξης: 6:30 μ.μ. – διάρκεια ως τις 8:30 μ.μ. με μικρό ενδιάμεσο διάλειμμα.

Παρακαλούμε ελάτε εγκαίρως, λίγο πριν τις 6:30 μ.μ.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Το Συνεδριακό Κέντρο βρίσκεται στην οδό Πατριάρχου Ιωακείμ 4, πολύ κοντά στον σταθμό ΗΣΑΠ της Νέας Ιωνίας. Πίσω από το Συνεδριακό Κέντρο υπάρχει το δημοτικό ελεύθερο πάρκινγκ της Ν. Ιωνίας.

2018-04-25T14:34:18+03:00